Bliv ferieklar med en forsikring bil

Før man drager udenlands med familien på en herlig ferietur til et eksotisk sted, så bør man forinden have styr på sine forsikringer, så ferien ikke pludselig bliver ødelagt på grund af sygdom, uheld eller en sammenbrudt bil. De fleste har en almindelig indboforsikring, og mange gange er der en rejseforsikring inkluderet i denne, så dette bør man starte med at kontrollere, da man ellers bør anskaffe alle i familien en dækkende rejseforsikring.

Hvis man rejser i Europa er man nogenlunde dækket med det almindelige sygesikringsbevis, men rejser man udenfor Europa, så skal man i hvert fald anskaffe sig en rejseforsikring, der dækker hele verden, så man undgår dyre hospitalsregninger, hvis uheldet er ude. Det kan nemt koste flere tusinde kr. dagligt i en hospitalsseng i udlandet, så uden en dækkende forsikring kan man få smadret sin økonomi fuldstændig, hvis man er uheldig i ferien. I det følgende fokuseres mest på bilforsikringen, der naturligvis også skal være i orden på ferieturen.

Vælg den rette bilforsikring

Man bør tjekke sin dækning af forsikring bil, før man rejser på ferie, således man kan være sikker på, at man har papirerne i orden. Normalt bør man altid medbringe sit pas, kørekort, det blå sygesikringsbevis samt den originale registreringsattest på bilen, og man bør også medbringe et bevis på en gyldig bilforsikring. Det er ikke nødvendigt men alligevel en god idé at medbringe Det grønne kort eller Det røde kort, og desuden et Dyrepas, såfremt man medbringer kæledyr i bilen.

Ved rejser uden for Europa bør man medbringe et Internationalt kørekort samt en separat Rejseforsikring. Har man campingvogn med på bilturen, så skal man naturligvis medbringe sit Campingpas. Selve bilforsikringen bør passe til dit behov, så hvis der er tale om en kostbar bil til mere end 50.000 kr, så bør man anskaffe sig en kaskoforsikring, og man kan anskaffe denne billigt, hvis man kan acceptere en høj selvrisiko, og på den måde er man dækket ind, hvis man skulle komme ud for et alvorligt trafikuheld med mange skader. Man kan nøjes med den billigere ansvarsforsikring, men kun hvis man har en ældre bil til en lav værdi.

Find et godt forsikringsselskab

Der findes flere sammenligningssider på internettet, hvor man kan tjekke de enkelte forsikringsselskabers priser, men man bør også kontrollere vilkår og betingelser, så man bør derfor indhente mindst tre tilbud fra udvalgte og troværdige forsikringsselskaber, og man kan starte med at indhente tilbud online på forsikring bil hos Codan, der jo er én af Danmarks største og ældste forsikringsselskaber, og man kan få oplyst en pris på hjemmesiden ud fra netop din situation. Ved at beholde samme forsikringsselskab kan man desuden opnå mængderabatter, og dette gælder for de fleste selskaber i branchen.