Bilforsikring beregner programmer på nettet

Det har faktisk aldrig før været så nemt og hurtigt at få beregnet en god pris på sin bilforsikring samt andre forsikringer såsom indbo, ulykke, rejse, ejendom, sundhed og lignende typer forsikringer. Det er nemt, fordi man ikke længere behøves møde op hos forsikringsselskabet og skal vente flere dage på en pris. I dag kan du sidde derhjemme og på forsikringsselskabets hjemmeside oplyse de nødvendige data om dig selv, hvorefter du straks får en nøjagtig pris på din forsikring. Hvordan kan dette gøres så nemt?

Sådan virker et bilforsikring beregner program

De fleste forsikringsselskaber tilbyder alle at få beregnet en pris ved selvbetjening på deres hjemmeside, hvor de har stillet et bilforsikring beregner program til rådighed for alle. Prisen på en bilforsikring afhænger af disse parameter, der skal indtastes:

  • Bilens nummerplade (eller mærke, model og årgang).
  • Motorstørrelsen.
  • Eventuel selvrisiko.
  • Dine personlige oplysninger herunder navn, cpr og adresse.
  • Din mail adresse.
  • Antal skader du har haft på tidligere bilforsikringer.
  • Antal år med skadefri kørsel.

Du må påregne, at du får den billigste pris, hvis du vælger en nyere bil med en lille motor, og især hvis du har kørt uden skader i mange år som elitebilist, og hvis du bor ude på landet. Sandsynligheden for at opnå skader er nemlig større i visse byer, og derfor er prisen højere, hvis man bor i sådanne områder. Hvis man kører mange km i sin bil, må man også påregne en højere forsikringspræmie, men dette er ofte kun gældende for erhverv som lastbiler og taxier.

Sådan får du en lav pris på din bilforsikring

Her kommer der gode råd til dig om, hvordan du bedst får opnået en lav pris på dine forsikringer. Før du køber en bil, kan du i forvejen tjekke priserne ved hjælp af en bilforsikring beregner på Codans hjemmeside eller hos et af de andre store kendte selskaber. Hos Codan får du også rabat, hvis du tegner mindst 3 forsikringer i selskabet, og på den måde får du altså nedbragt alle dine priser på forsikringer.

Du bør køre ansvarligt i en bil og undgå ulykker for enhver pris, og du kan jo sætte din selvrisiko højt, da du derved slipper rimeligt billigt i forsikring. De fleste biler er kaskoforsikrede, således man altid er dækket fuldt ind ved uheld og tyveri, og kasko er et krav, såfremt der er gæld i bilen. Du kan derfor vælge den billigere ansvarsforsikring, hvis din bil er en ældre model til en lav brugsværdi.

I sådanne tilfælde vil det bedst kunne betale sig at droppe kaskoforsikringen, men ved nyere biler bør man altid vælge en kaskoforsikring på grund af det brede dækningsomfang. Du bør især fokusere på at købe en økonomisk lille bil, der alligevel dækker dit behov, og du kan jo udvælge nogle modeller og tjekke prisen først med en bilforsikring beregner på nettet.