Forsikringsjunglen for biler

På en måde har det aldrig før været vanskeligere men også lettere at finde rundt i den jungle af forskellige muligheder for at få lavet en bilforsikring. Der findes nu så mange forskellige forsikringsselskaber, og de har alle mange forskellige ordninger med svært gennemskuelige paragraffer, således det kan være svært at vælge den rigtige forsikring. Men samtidigt har man i dag med internettet mulighed for på visse hjemmesider at sammenligne de forskellige forsikringsselskaber, således man nemmere kan finde den mest optimale forsikringsløsning. Først bør vi se på, hvilke faktorer prisen på en bilforsikring afhænger af.

Dette afgør prisen på din bilforsikring

I dag forhandler man ofte individuelt prisen på en bilforsikring, idet ikke to kunder er ens. Prisen afhænger typisk af følgende faktorer:

 • Bilens mærke
 • Bilens model
 • Bilens vægt
 • Bilens alder
 • Forsikringstagers alder
 • Forsikringstagers køn
 • Forsikringstagers skadehistorie
 • Forsikringstagers anciennitet
 • Forsikringstagers adresse
 • Selvrisiko på forsikringen
 • Lovpligtig eller kasko forsikring

Konklusion om bilforsikringer

Forsikringsselskaberne udregner forsikringspræmien ud fra, hvor mange skader der tidligere har været, og der viser erfaringen, at skader oftest opstår blandt uerfarne unge mænd i en stor og hurtig bil. Derfor er det dyrest at få en forsikring på sin bil for mænd frem for kvinder, især hvis man er ung og tidligere har haft forsikringsskader på bilen. Jo ældre man bliver og kører uden skader, så stiger man i anciennitet hos forsikringsselskabet, hvilket medfører billigere præmier hvert eneste år.

Det er også individuelt, om det bedst kan betale sig at vælge en dyr kasko forsikring eller en billigere lovpligtig forsikring. Med en kaskoforsikring opnår man altid en betaling, såfremt man er indblandet i et trafikuheld, eller hvis bilen bliver stjålet eller får hærværk, og hvis man har købt bilen på afbetaling, så kræves der altid en kaskoforsikring.

Generelt set bør man altid have en kaskoforsikring på sin bil, da man aldrig kan vide sig sikker på fremtidige uheld, men hvis man kører rundt i en ældre bil til under 30.000 kr., så kan det ofte ikke svare sig at tegne en dyr kaskoforsikring på denne. Det er tankevækkende, at postnummeret også afgør prisen på forsikringen, men dette skyldes, at visse områder i Danmark er mere belastede med kriminalitet end andre landsdele.

Det er i øvrigt muligt at opnå en god pris på en kaskoforsikring, såfremt man er villig til at acceptere en høj selvrisiko på bilen, men såfremt man ønsker at have ingen selvrisiko på forsikringspolicen, så må man påregne en temmelig høj årlig præmie, men så kan man også få refunderet både små og store beløb for skader på bilen. I praksis får man den bedste forsikring ved at vælge en mindre selvrisiko på 2.000-3.000 kr., således man selv må betale for småskaderne.

Skriv et svar