Guide: Sådan kører du sikkert i trafikken med dit barn

Er du lidt usikker på, hvordan du skal gribe trafiksikkerhed an i forhold til dit eget barn eller dit barnebarn? Så læs med her, hvor vi giver dig en række gode råd til, hvordan du kan sikre dig, at du tager de rigtige sikkerhedsforanstaltninger, når du har et barn med på bagsædet.

Vælg en sikker og godkendt autostol

Én ting er sikker, når du skal ud at køre med mindre børn. Du skal have autostolen i hus. Der findes mange autostole til børn på markedet, og det allervigtigste, når du skal ud at vælge en til din bil, er, at du vælger en sikkerhedsgodkendt autostol.

Udover at vælge en sikker autostol er det også meget vigtigt, at du er opmærksom på, at du får den installeret helt korrekt. Få hjælp til det i den butik, hvor du køber din autostol, eller følg instrukserne nøje, når du monterer den i din bil. Først når børn er mere end 135 cm høje, er det lovligt at lade dem sidde fastspændt i en almindelig sele uden autostol eller pude under sig.

Slå din airbag fra på passagersædet

Hvis du placerer autostolen på forsædet ved siden af dig, er det afgørende, at du får slået din airbag ved passagersædet fra. Skulle uheldet være ude, kan en airbag faktisk være meget farlig for selv et større barn, der sidder på passagersædet. Skal dit barn have lov at sidde foran, skal du altså sikre dig, at der enten ikke er en airbag ved passagersædet, eller at du aktivt kan slå den fra i den bil, som du kører i.

Aktiver børnelås omme bagi

De fleste moderne biler er udstyret med børnesikring. Børnesikring i bilen vil sige, at dit barn eller barnebarn ikke kan åbne bildøren indefra. Selvom dit barn sikkert godt ved, at det ikke må åbne døren, mens I kører, kan det alligevel ske ved et uheld.

Det kan også ende galt, hvis du parkerer ved en vej, og barnet åbner døren uden at have øje for andre biler eller cyklister, der kommer kørende forbi. Kan du aktivere børnesikring i din bil, er det derfor altid en god ide at gøre det, når du har børn med i bilen. Om ikke andet så for en sikkerheds skyld – for hellere være på den sikre side, ikke?