Kør-selv-ferie til Bulgarien

Hvis man har lovet familien en sommerferie med sol og strand i eksotiske omgivelser, så kan man faktisk for et meget billigt beløb opfylde dette løfte.

Løsningen kan ofte være at tage til Bulgarien og holde ferie der, eventuelt langs Sortehavet som er blevet en meget populær turistdestination. Man kalder stedet for Nordens Riviera, fordi stedet minder om den franske solkyst ved Cote d´Azur.

Bulgarien ligger ikke så langt fra Danmark, så man kan faktisk med en god bil køre derned med hele familien, hvorefter man enten camperer eller lejer et hus, lejlighed eller hotel. Man kan eventuelt hjemmefra bestille et godt hotel hos Spies Rejser, der naturligvis også har flybilletter til Bulgarien. Ved at reservere i forvejen kan man være sikker på, man ikke kommer til et sted med alt optaget, og man kender ligeledes til stedets priser og faciliteter.

Det kan både være nemt og billigt at køre fra Danmark til Bulgarien, idet man under hele turen har egen bil og kan stoppe op og holde pauser eller overnatte, hvor man har lyst. Man kan nemt køre ud til specielle attraktioner, og man har kort sagt den ultimative frihed, når man selv kører i bil på ferien.

Dog er det absolut en fordel, at komme af sted i en nyere og velholdt bil, så man ikke risikerer at få motornedbrud på en øde motorvej. Hvis man har en god og hurtig bil med plads til bagage, skøn musik og DVD i bilen, så kan familien faktisk hygge sig på turen og nyde hinandens selskab. Det kan ofte være en fordel at medbringe en GPS, så turen går problemfrit, og man kan nemt finde attraktioner, tankstationer, hoteller, restauranter mv.

 

Oplevelser i Bulgarien

Når man er kommet af sted i bilen med hele familien, så kan man jo på turen besøge flere lande og byer, men man vil nok erfare, man får mest for pengene i Bulgarien. Her kan familien boltre sig langs stranden i de store vandlande med rutsjebaner og bo på hotel, mens der er sjove aktiviteter at vælge imellem, butikker at besøge og mange seværdigheder man eventuelt for lyst til at se på turen.

Nattelivet er et kapitel for sig selv, især hvis man tager til Sunny Beach, som vrimler med unge festglade mennesker. Man kan også shoppe løs i Bulgarien til Europas laveste priser, så bilen er nok helt fyldt op på hjemvejen. Der findes mange naturoplevelser i Bulgarien, og på en vandretur i Pirin Nationalpark kan man møde både bjørne, vildkatte og ulve.

Der findes mange store feriecentre i Bulgarien, der har alt iscenesat for de turister, der bare ønsker at slappe af uden at skulle bekymre sig om noget som helst. Her vrimler det med gode sportstilbud til lands og til vands og mange andre populære varer, som man kan købe billigt i landet.

 

Naturoplevelser i Bulgarien

Man kan faktisk besøge mange steder i den fabelagtige smukke natur i Bulgarien, og især Balkan bjergene og Donau-sletten bør man se. I Shipka-passet fandt et historiske slag sted i den russisk-tyrkiske krig i 1878.

Man kan også besøge Veliko Târnovo, der er hovedstaden i det andet bulgarske kongerige, og i dag er det en mellemstor provinsby og områdets største turistmagnet med Kongeborg og masser af udflugtsmuligheder til klostre og gamle landsbyer. Man kan besøge charmerende bjerglandsbyer som Aprilci og Chiflik, der er ideelle udgangspunkter for vandre- og rideture i Centrale Balkan Nationalpark. Neden for bjergene spreder den lille provinsby Trojan sig ud på begge sidder af Beli Osâm-flodens brinker, og her finder man Bulgariens vigtigste center for kunsthåndværk og keramik.

Man kan besøge Trojan-klostret lige i nærheden, og man kan også i dette område se den romerske fæstning Kaleto, der minder mest om et eventyr fort helt naturligt indbygget i klipperne. Man bør i Bulgarien tage en tur til Varna, der er den største handels- og havneby ved Sortehavet. Her findes det morsomme Delfinariet, det arkæologiske museum, ruinerne af de romerske bade, Mariæ Himmelfarts-katedralen og muligheden for en tur til Stenskoven.

 

Skriv et svar