Leasing af bil er mest fordelagtigt

Mange firmaer og private har hver dag et vigtigt transportbehov, som kun en passende bil kan klare, så derfor køber vi hvert år nye biler trods de høje priser på bilerne. Erhvervslivet har i mange år fundet en smart løsning på problemet, der giver dem råderetten over en dyr kvalitetsbil for små regelmæssige beløb hver måned, hvilket hedder erhvervsleasing af bil, men nu er private i stor stil startet på samme måde med privatleasing, idet leasing af bil i langt de fleste situationer er den bedste måde at anskaffe sig en bil på.

Alternativet er jo enten at købe bilen kontant eller på afbetaling, men så kommer man jo til at leve med alle bilejeres kendte problemer, idet man så kommer til at få et større værditab på bilen i en salgssituation, og man skal også påregne ukendte udgifter til reparationer og service på bilen.

 

Fordele ved leasing af bil

Ved leasing af bil får man den ønskede bilmodel, som man har råderetten over i en aftalt periode, som normalt løber i 12-36 måneder. Man starter leasingaftalen med et engangsbeløb, hvorefter man betaler en fast månedlig ydelse til leasingselskabet.

Dette gør det nemt at budgettere med sine transportudgifter, som med en leasingaftale kun består af faste beløb hver måned, idet man slipper for tab på bilen, uventede udgifter til reparationer og service, og desuden kan man nemmere udskifte bilen til en nyere og mere passende model, og man slipper desuden for at bruge sin måske anstrengte likviditet på et dyrt bilkøb.

Firmaer har desuden fuld fradragsret på alle leasingudgifter, hvorimod firmaer skal delvis afskrive en ny bil, de har købt kontant. Sammenlagt er der altså temmelig mange fordele ved leasing af bil frem for at købe en bil, men hvis man vil beholde bilen i mindst fire år ud i fremtiden, så viser de fleste beregninger, det trods alt er billigst i længden at købe bilen frem for leasing, men man opnår naturligvis ikke leasingfordelene med nemt overblik og administration.

 

Eksempel på leasing af bil

Faktisk giver leasing af bil leasingtageren endnu en fordel, idet man kan nyde de attraktive leasingvilkår på at anskaffe en dyr luksusbil, som er ideel til repræsentation i firmaøjemed, og også privat kan det give høj prestige, når man kommer rundt i en dyr luksusbil, som man faktisk kun betaler få tusinde kr. for hver måned, selvom bilen måske koster mange hundrede tusinde kr.

De tyske kvalitetsmærker Audi, Mercedes og BMW har derfor i mange år været populære leasingbiler, da ikke mange mennesker ellers har råd til at købe disse biler kontant. Audi har lavet en smart beregner model på deres hjemmeside, således man nemt kan finde den ønskede bil og se leasingydelsen hver måned, der starter fra kun 2.500 kr. om måneden.

Hvis man eksempelvis har økonomi op til 6.000 kr. om måneden i leasingydelse, så kan man vælge blandt alle de markerede biler, når man med musen trækker bilen hen mod 6.000 kr. Her kan man vælge luksusbilen Audi A5 til 5.800 kr., og samme bil koster jo 540.000 kr. og opefter.