Få mest udbytte af en bilforsikring

Det er jo lovpligtigt for bilisterne med en bilforsikring, men ifølge mange undersøgelser er forbrugerne ikke specielt gode til at vælge de billigste og mest optimale forsikringsløsninger herunder deres bilforsikring. Her kommer der nogle gode råd og vejledning til, hvordan man generelt får mest for pengene, når man tegner en bilforsikring. I et TV2 indslag kan man høre mange detaljer om, hvordan priserne svinger blandt forsikringsselskaberne ifølge en analyse foretaget af det engelske analysefirma Towers Watson. Generelt viser undersøgelsen, at uanset om man har en lille bybil, en typisk familiebil eller en stor direktørbil, så er prisen hos de dyreste forsikringsselskaber omkring dobbelt så dyre som hos de billigste forsikringsselskaber, selvom betingelser og dækning er nogenlunde ens.

Dette kan man gøre for at nedbringe prisen

Med en mindre indsats er det derfor muligt at opnå store rabatter på sin bilforsikring, således man får mest for pengene. Den bedste pris opnår man ved at dels anskaffe den mindst mulige bil til sit transportbehov, da bilens vægt og motorstørrelse har indflydelse på prisen, og derudover bør man vælge en høj selvrisiko, og sidst men ikke mindst søge markedet igennem og finde det bedste tilbud til prisen ud fra dine kriterier. Man kan eventuelt starte med at sammenligne priser på en bilforsikring på internettet, og så kan man bagefter nøjere gå de enkelte tilbud igennem ved at nærlæse alle betingelserne. Hos mange forsikringsselskaber som for eksempel Codan.dk kan man på få minutter via selskabets hjemmeside man endda få beregnet et konkret tilbud på den årlige præmie ud fra dine oplysninger, som normalt er disse:

  • Bilens model, alder og motorstørrelse.
  • Dine personlige oplysninger, alder, adresse mm.
  • Antal år med skadefri kørsel.
  • Antal anmeldte skader på bilen til forsikringsselskabet de sidste 5 år.

Når man leder efter et godt forsikringsselskab bør man huske at tjekke for både online rabatter samt samlerabatter, som de fleste forsikringsselskaber tilbyder, og på den måde kan man ved at samle alle forsikringerne i et selskab opnå over 20 % rabat på prisen.

Dette afgør præmiens størrelse

Man kan ikke altid påvirke prisen på en årlig præmie for en bilforsikring, men man kan dog selv gøre en lille smule, idet man kan anskaffe sig en mindre bil og man kan køre forsvarligt og sikkert i trafikken, således man på få år har kørt skadefrit og rykket op i billigste præmietrin som elitebilist. Disse fem parametre er de mest afgørende for din pris på din bilforsikring:

  1. Din alder, da jo ældre du er, desto billigere bliver din præmie.
  2. Din bopæl, da man på landet betaler lavere præmier frem for i storbyerne.
  3. Antal skader, da flere skader fører til højere præmier.
  4. Din selvrisiko, da en høj selvrisiko fører til en billigere præmie.
  5. Antal kilometer, da flere kørte kilometer om året, får præmien til at stige.