brugt Audi A3

Forsikring af en brugt Audi A3

En brugt Audi A3 er en typisk familiebil, der både er rummelig men samtidig kompakt og ideel til trafikken i byerne. Bilen er fremstillet i Audis høje kvalitet, så bilen både er komfortabel og sikker at køre i, og bilen kan med den rette vedligeholdelse holde i mange år og give masser af køreglæde. Derfor er en brugt Audi A3 et oplagt valg til dem med et sparsomt pladsbehov, når man blot vil have en bil med stil og prestige, der sikkert transporterer familien rundt i hverdagen. Audi har lanceret konceptet AAP, der er Audis udvidede garanti på brugte biler, der sælges på samme vilkår som helt nye biler. På Audis hjemmeside finder man hele udvalget af brugt Audi A3, der kan fås helt nede fra 150.000 kr.

Faste udgifter til en bil

Uanset om man har købt eller leaset en bil, så skal man betale en række udgifter hvert år såsom disse:

  • Vægtafgift og grønne afgifter til staten
  • Ansvar eller kasko forsikring på bilen
  • Service og reparationer (gælder ikke leasede biler)
  • Renter og afdrag på bilen (gælder ikke leasede biler)
  • Værditab på bilen (gælder ikke leasede biler)
  • Månedlig leasingydelse (gælder ikke købte biler)
  • Brændstofudgifter

Man bør derfor vælge en bil, der passer til sit kørselsbehov samt sin økonomi. Man bør vælge en bil, der ikke er større end behovet, da store biler med store motorer skal betale store udgifter i afgifter til staten, forsikringspræmier samt har høje brændstofudgifter.

Vælg den rette forsikring på bilen

Man bør være lidt påpasselig, når man vælger sit forsikringsselskab, da der er forskelle i præmieydelserne men også i betingelserne på forsikringen. Man bør sammenligne vilkårene i forsikringen, så de passer bedst til dit behov. Undertiden har bilforhandleren et godt samarbejde med et bestemt forsikringsselskab, således man opnår ekstraordinære gode betingelser, men alligevel kan det være en god idé at sammenligne de forskellige tilbud. En nyere bil bør have en kaskoforsikring, hvilket også er kravet, såfremt der er lån i bilen. Det er em lille pris at betale, hvis man er sikret mod uforudsete udgifter i forbindelse med trafikuheld, brand eller tyveri af bilen. Man kan jo uforvarende blive indblandet i et trafikuheld, så man bør ikke tage chancen og underforsikre sin bil, idet man kun bør udelade kaskoforsikringen ved ældre biler. Man bør især være opmærksom på vilkårene om selvrisiko i forsikringspolicen, da man kan spare en del ved at acceptere en høj selvrisiko, hvilket ikke betyder så meget, såfremt man kører pænt og sjældent indblandes i uheld. Mindre lakskader og buler skal man til gengæld selv betale, men man har også sparet mange tusinde kr. på forsikringen på grund af den høje selvrisiko.