Tryghed ved køb af brugte Audi biler

En ny stor moderne Audi er en drøm for mange bilister, da disse biler er luksuriøse og velkørende med fuld komfort og kan holde til mange års kørsel. Derfor kan det sagtens være tillokkende at købe en lettere brugt Audi til nedsat pris, da den slags bil ikke tager meget skade af at køre 10.000-20.000 km, idet bilen faktisk bare er tilkørt og i topform.

Men som bilkøber er man naturligvis bange for skjulte fejl med bilen, der måske kun opstår med variable mellemrum, således en overfladisk kontrol af bilen med efterfølgende prøvetur ikke afslører alvorlige problemer ved motor eller gearkasse eller andre dyre og avancerede dele på bilen.

Nu findes der imidlertid flere muligheder for at sikre sig, når man er på udkig efter en brugt bil. Audis bilforhandlere har overalt i Europa løst problemet på en temmelig smart måde, idet man har indført det internationale koncept Audi Approved :plus.

 

Konceptet Audi Approved:plus (AAP)

AAP er et grundigt og dybdegående kontrolcheck af bilen på et autoriseret Audi autoværksted, og her gennemgår de uddannede mekanikere bilen fra A til Z. Bilen sættes i samme stand som ny, idet man monterer nye originale reservedele, såfremt bilen har behov for en udskiftning af nogle autodele, således bilen igen fremtræder som ny i topklasse.

Bilen stemples derved med AAP, således man som bilkøber får to års fuld garanti på bilen samt en servicekontrakt på to år yderligere på bilen. Audis garanti gælder indenfor denne periode, eller indtil bilen har rundet de 40.000 km, men i garantiperioden vil man kunne komme tilbage på Audi værkstedet og få udbedret nye fejl på bilen uden beregning.

 

Billån på Audi brugte biler

Når man er interesseret i at købe Audi brugte biler, så kan man derfor fremover påregne at købe en brugt Audi til nedsat pris i forhold til bilens nypris, selvom den brugte bil har samme egenskaber og garanti som en ny bil. Der er således ingen risiko ved at købe en brugt bil, hvilket tidligere har været et problem hos mange bilkøbere, der ikke tør tage chancen ved at betale mange 100.000 kr. for en brugt Audi, der måske sælges på grund af dyre defekte dele på bilen.

Måske kan man finde to ens biler til forskellige priser, hvor den dyreste model leveres med AAP, hvorimod den billige bil leveres uden AAP. Lånerenten på en brugt bil er meget lav i øjebliket, så en merpris på 30.000-40.000 kr. kommer ikke til at betyde meget på den månedlige ydelse på billånet, og dermed er det op til den enkelte kommende bilkøber, om det ikke er værd at købe en Audi med AAP trods en beskeden merpris, idet man derved sikres en bil med garanti mod store værkstedregninger i de kommende.år.

En motor, gearkasse, kobling, differentiale eller andre dele på en bil kan være meget kostbare at få udskiftet med originale reservedele, og det er svært at vide med sikkerhed, hvordan den tidligere ejer har behandlet bilen.